Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων - ΣΗΠΕ

Σάββατο 1 Ιoυνίου 2024

Ξενοδοχείο "Διβάνη" - Λάρισα

Η Λάρισα αλλάζει! Μετασχηματίζεται κι αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς σε πληθυσμό, υποδομές, υπηρεσίες, επενδύσεις και οικονομικούς δείκτες και ταυτόχρονα μεγαλώνει, όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και σε φιλοδοξίες και όραμα.

Σε αυτό το περιβάλλον διαρκούς εξέλιξης, νέες ανάγκες έρχονται να επαναπροσδιορίσουν τον σχεδιασμό και καινούργιες προοπτικές σηματοδοτούν τον ορίζοντα. «Ποιες είναι οι προκλήσεις του αύριο;», «Πως καθοδηγούμε την αλλαγή;», «Πως γεφυρώνουμε το παρελθόν και με ποιόν τρόπο διαμορφώνουμε τις νέες συνθήκες μιας βιώσιμης, συνεκτικής, συμπεριληπτικής και ανθρώπινης πόλης που επιδιώκει να ξεπεράσει την εσωστρέφεια των εσωτερικών συνόρων;».

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να δώσει η ημερίδα με θέμα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον» που διοργανώνει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία», ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ και το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 11.00 π.μ στο ξενοδοχείο Divani στη Λάρισα.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη και Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ.  Ζέττα Μ. Μακρή

Στόχος της ημερίδας και των ομιλιών είναι να δημιουργήσει ένα ενθαρρυντικό περιβάλλον όπου οι εκκολαπτόμενες ιδέες και οι αναδυόμενες λύσεις θα λειτουργήσουν ως καταλύτης προόδου και προαγωγής πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Λάρισας. Μιας πόλης που όχι μόνο ακούει τις ανάγκες των κατοίκων της αλλά, προβλέπει, σχεδιάζει και υλοποιεί.

Τους βασικούς ομιλητές θα πλαισιώσουν σε τρεις θεματικές συνεδρίες διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, των τεχνών και των επιστημών, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες.

 

——– 

——–

——–

  

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ